Samsung 32GB DDR4 SODIMM Ürünlerini Duyurdu

Yeni 32GB DDR4 SODIMM; iki kat daha yüksek kapasite ve 2666Mbps hız sunarken güç tüketiminde %39’a varan düşüş sağlıyor.

Gelişmiş bellek teknolojisinde dünya lideri Samsung Electronics; dizüstü oyun bilgisayarlarında kullanım içi geliştirilmiş, 32-gigabyte (GB)  DDR4 (Double Data Rate 4) SODIMM belleklerin seri üretimine başladığını duyurdu. 10-nanometre* (nm) süreç teknolojisi tabanlı yeni SODIMM bellekler; yüksek kapasite, yüksek hızlar ve düşük güç tüketimi özellikleri ile özellikle taşınabilir bilgisayar kullanıcılarının gelişmiş oyun deneyimi elde etmesini sağlayacaklar. *10nm-class terimi, 10 ile 19 nanometre arasında gerçekleşen süreci ifade etmektedir.

Yeni bellek çözümünü kullanacak olan sistem üreticileri; mevcut sistem yapılandırmalarını korurken, geleneksel mobil iş istasyonlarını aşan daha uzun pil ömrüyle,  oyun odaklı üst seviye dizüstü bilgisayarlar üretebilehbcekler.

Samsung’un 2014 yılında üretilen; 20nm-class 8-gigabit (Gb) DDR4 tabanlı 16GB SoDIMM ile karşılaştırıldığında; yeni 32GB bellekler kapasite değerini 2 katına çıkarırken %11 daha yüksek hız ve ortalama %39 daha düşük güç tüketimi sunuyor.

Ön ve arka yüzlerinde 8, toplam 16 adet, 16-gigabit (Gb) DDR4 DRAM yongası bulunan 32GB SoDIMM bellekler, dizüstü oyun bilgisayarlarının 2,666Mbps hıza sahip olmalarını sağlıyor.

İki adet 32GB DDR4 bellek kullanılarak yapılandırılan 64GB bellek kapasiteli bir dizüstü sistem; çalışırken 4,6 watt (W), beklemede iken 1,4W güç tüketir. 16GB bellekler kullanılarak yapılandırılan sistem ile kıyaslandığında; bu değerler sırası ile %39 ve %25 daha düşük güç tüketimi sunmaktadır.

Samsung, 10nm-class DRAM çözümlerini 16Gb LPDDR4, 16Gb GDDR5 ve16Gb DDR4 ürünlerinden oluşan geniş bir yelpazede sunmayı planlıyor. Bu sayede mobil cihazlar, ekran kartları, PC, sunucu ve super bilgisayarlar ya da otomotiv sistemleri gibi ilgili pek çok pazarda yeni bir dönem başlayacak.

Kaynak : Samsung

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.