Samsung 8TB NGSFF NVMe SSD Çözümünü Duyuracak

Sanal ve Artırılmış Gerçeklik (Virtual&Augmented Reality) Giyilebilir Teknolojiler, Video Ekranları, Ev Aletleri ve Akıllı Ev gibi çok sayıda kategoride yer alan ürünler 9-12 Ocak 2018’de Las Vegas’da gerçekleştirilecek olan CES 2018 etkinliğinde yer alacaklar.

Samsung 8TB NGSFF NVMe SSD (PM983); 8TB kapasiteli ilk NGSFF SSD sürücü çözümü de Samsung’un ödül alan ürünleri arasında yer alıyor. Geçtiğimiz aylarda Samsung’un duyurusunu gerçekleştirdiği sunucu sistemlerine özel yeni biçim faktörü NGSFF ( Next-Generation Small Form Factor) biçim faktörüne sahip olan sürücü 1U rack sunucular için yüksek kapasite ve hız seçenekleri vaat ediyor.

Yeni NGSFF sürücü 2280 M.2 sürücülere göre daha uzun ve geniş olduğundan üzerine 2 sıra yonga yerleştirilerek, özellikle sunucular için gerekli yüksek kapasiteli çözümler elde edilebiliyor. 30.5mm x 110mm x 4.38mm ölçüleri ile yeni sürücü, büyük ölçekli (hyper scale) veri merkezi sunucu sistemlerinde alan tasarrufu ve ölçeklendirme imkânları sunuyor. 64 adet 8TB NGSFF SSD sürücü ile saniyede 0,5 petabyte I/O işlemi gerçekleştirilebiliyor. Bu sayede özellikle giderek büyüyen bulut sunucu alanında, yüksek kapasiteli ve yüksek hızlı depolama ihtiyacı için son derece uygun çözüm haline geliyor.

Kaynak : Samsung

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.