Dell PowerEdge R740 ile Uyumlu RAM ve SSD Nasıl Takılır?

Kurumlar ve işletmeler için performans, güvenlik ve güvenilirlik hayati öneme sahiptir.

Sunucu belleği ve kurumsal SSD sürücüler, Yapay Zeka, makine öğrenmesi, büyük veri analizi, bulut bilişim, operasyonel veri tabanları, veri tabanı uygulamaları ve veri ambarları gibi iş yüklerinin yönetilmesine yardımcı olur

Sunucu belleğini yükseltmek büyük veri tabanlarını hızlandırabilir, bulut kullanıcıları için daha yüksek performans sağlayabilir ve bellekte çalışan uygulamaların hızını arttırabilir. Bellek miktarının arttırılması, mevcut donanımlardan en iyi şekilde yararlanmak için daha fazla sanal makineye olanak tanır ve aynı zamanda kullanabilir kapasitenin de artırılmasına yardımcı olur. Sanallaştırma toplam sahip olma maliyetini düşürür ve Sanal Masaüstü Altyapısı (VDI – Virtual Desktop Infrastructure) için daha fazla bellek bulunuyor olması tüm uygulamalar bellekte yer aldığında daha yüksek performans sağlar.

Sunucu sistemlerde sürücü değişimi son derece kolaydır. Uyumlu kızaklar ve sürücüleri kızaklara takmak için vida ve tornavida olması yeterlidir.

Bellek yükseltim işlemi ise daha da kolaydır. Herhangi bir alet kullanmaya gerek kalmadan bellek yuvalarına uyumlu bellek modellerinin takılması yeterli olmaktadır. Sunucu kılavuzunda belirtilen talimatlar doğrultusunda sistem kapatılıp SSD sürücü ve RAM yükseltimi tamamlandığında, sistem çalıştırılarak bellek ve sürücü yapılandırma ayarları yapılır.

Giderek düşen maliyetleri ve artan kapasiteleri sayesinde SSD sürücüler sunucular için popüler depolama yükseltme çözümleri haline gelmektedir. Yüksek hız ve dayanım özellikleri sayesinde de giderek daha fazla tercih edilmektedirler. SSD’ler tıpkı HDD sürücüler gibi farklı RAID dizileri şeklinde yapılandırılabilmektedir. Bu sayede :

  • En yüksek performans için tek bir sürücü gibi yapılandırılarak HDD sürücülerde yaşanan darboğazları ortadan kaldırır.
  • Yüksek IO değerleri sayesinde sunucu ya da depolama sisteminin I/O performansını artırır.
  • Mevcut RAID dizilerinin yedeği olarak ya da yüksek veri koruması sunan RAID dizisi olarak yapılandırılabilir. Olası bir sürücü arızası durumunda veri bütünlüğünün bozulması önlenir.

SAS uyumlu RAID adaptörleri SATA desteğine de sahiptir

Önde gelen tüm sunucu sistemlerinde bulunan RAID adaptörleri hem SAS hem de SATA sürücü desteğine sahiptir. Bu sayede kullanıcılara aynı RAID kontrolcü üzerinde SAS ve SATA sürücüler kullanabilirler. SAS sürücülere göre daha uygun maliyetli çözümler sunan SATA sürücüler ile HDD sürücülere göre çok daha yüksek performans sunan düşük maliyetli RAID çözümleri oluşturulabilmektedir. Bu da kullanıcılara aynı sistem üzerinde yüksek performanslı SAS RAID dizileri ile yüksek kapasiteli ve uygun maliyetli SATA RAID dizilerini bir arada kullanma imkanı sunar.

Sunucu RAM ve SSD ürünlerini uzmanlarımıza sorun

Kurumsal RAM ve SSD sürücü çözümleri, sunucu ve depolama gibi kurumsal sistemler için büyük önem taşımaktadırlar.  Kurum ve işletme ihtiyaçlarına göre hangi RAM ya da SSD çözümünün uygun olduğunu öğrenmek için bilendenal.com arama moturunu kullanabilir, canlı destek ve e-posta aracılığı ile ekibimize danışarak bilgi ve destek alabilirsiniz.

Kurumlar ve Veri Merkezleri tarafından en çok tercih edilen sunucu modellerinden biri olan Dell Poweredge R740 sistem videomuz ile sunucularda yapılabilecek RAM ve SSD yükseltme işlemini detayları ile gösterdik.

Poweredge R740 serisi, 16 adete kadar 2,5 inç SSD ve işlemci başına 12 adete kadar RAM-bellek desteğine sahiptir. Bu sayede son derece esnek yapılandırma seçenekleri sunabilmektedir.

Elimizdeki Dell Poweredge R740
Intel Xeon Silver 4208 CPU-İşlemci
1 adet 32GB DDR4 RDIMM
1 adet 600GB 2,5 inç SAS HDD yapılandırmasına sahip.

İnceleme videomuzda R740 sistemini : 5 adet 32GB Bigboy DDR4 RDIMM  bellek, 2 Adet Samsung PM1643a 960 GB SAS ve 2 adet Samsung PM893 480GB SATA SSD sürücü kullanarak yeniden yapılandırdık. Dell R740 sisteminiz ile uyumlu çözümlerimizi Dell R740 sayfamızda inceleyebilirsiniz.

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.