PlayStation 5 Oyun Konsoluna M.2 SSD Takılması

PlayStation 5 oyun konsolu içerisinde yer alan boş M.2 SSD sürücü yuvası sayesinde kullanıcıların depolama alanlarını yükselterek oyun ve çoklu ortam dosyaları için daha fazla alana sahip olmalarını sağlamaktadır.

Aşağıdaki videolu anlatım ve yazımız aracılığı ile kullanıcıların Sony Playstation 5 konsola SSD takmalarına yardımcı olmaya çalışacağız.

PlayStation 5 için SSD Önerileri yazımızda detaylı bir şekilde anlattığımız gibi Sony® tarafından, PlayStation™ 5 ile kullanılacak SSD sürücülerin etkin bir soğutma yapısına sahip olması gerektiğini belirtiliyor. Uyumlu SSD sürücüler ile kullanıcılar yüksek hızlı depolama alanına kavuşuyorlar.

Başlamadan önce

M.2 SSD sürücü kurulumundan önce PlayStation 5 konsolunuzda sistem yazılımının en son sürümü yüklü olduğundan emin olunmalıdır. M.2 SSD sürücü desteği, sistem yazılımı Sürüm: 21.02-04.00.00 ile kullanıma sunulmuştur.

PS5 sistem yazılımınız daha eski bir sürüm ise güncelleme yapılmadan SSD takıldığında sistem açılmayacaktır.

PS5 sistem yazılımı güncellemesi

  • Sürücü takma işleminden önce vücudunuzdaki statik elektriği boşaltmak için topraklanmış bir nesneye dokunun.
  • Panel çıkarılmış durumda iken konsolunuzu çalıştırmayın.
  • Çalışma sırasında ve gerekli durumlarda güç uygularken son derece dikkatli olun. Kendinize, SSD sürücüye ve PS5 konsola zarar vermemeye özen gösterin.

Ön Hazırlık

SSD yükseltme ve kurulum işleminden önce PS5 konsolu kapatın. Konsola takılı tüm kabloları ve cihazları çıkarın.
PS5 konsolunuzun soğumasını beklerken hazırlıklarınızı tamamlayın.

Eğer SSD sürücünüz Kingston Fury Renegade ya da Samsung 990PRO gibi soğutucusuz SSD sürücülerden ise PS5 içerisine takmadan önce sürücünüze Bigboy M.2 2280mm Alüminyum Soğutucu 6mm gibi uyumlu bir soğutucu takarak kullanıma hazır hale getiriniz.

Kingston Fury Renegade Soğutuculu ya da Samsung 980PRO Soğutuculu gibi bütünleşik soğutucuya sahip bir SSD modeliniz varsa takma işlemine hazırsınız demektir.

 

 

Çalışırken

  • PH1 ya da yıldız tornavida
  • Rahatça çalışabileceğiniz, iyi aydınlatılmış bir masa ya da tezgah

kullanmanızı öneriyoruz. Masa ya da tezgah üzerinde bir örtü ya da mat kullanılması da PS5 panellerinde oluşabilecek çizilmeleri önleyecektir.

PS5 konsolu PS logosu aşağıda kalacak ve güç girişinin olduğu bölüm size dönük olacak şekilde yerleştirin.

Yan Panelin Çıkarılması

Lütfen dikkat. Panelin çıkarılması bir miktar güç uygulanmasını gerektirir. Güç kullanırken kendinize ve panele zarar vermemeye dikkat ediniz.

Kapağın sağ alt köşesini sağ elinizle, panelin sol üst köşesini sol elinizle tutunuz.

Sağ elinizle kapağı hafifçe kaldırın. Sol baş parmağınız ile paneli kaydırarak kaldırırken, sol elinizin diğer parmaklarıyla PS5 konsolunuzu sabit kalmasını sağlayın.

Paneli yerinden çıkardığınızda, soğutucu fanın hemen yanında, bir yuva ile tutturulan dikdörtgen metal bir kapak olduğunu göreceksiniz.

M.2 SSD Sürücünün Yuvaya Takılması

M.2 SSD yuvasının kapağının vidasını tornavida ile sökerek kapağı çıkarınız. Vidayı cihaz içerisine düşürmemeye dikkat ediniz.

 

 

 

Kapağı kaldırdığınızda sürücü yuvasını ve sabitleme vidasını göreceksiniz. Sabitleme vidasını sökün. Altında bulunan ara parçayı 2280 (80mm) sürücünüz ile uyumlu 80 yazılı olan yuvaya yerleştirin.

 

 

 

SSD sürücünüzü soğutucu üstte kalacak şekilde yan kısımlarından tutarak 30 derece kadar bir açı ile tutarak ucunu bağlantı noktasına yerleştirin. Sürücüyü hafifçe ittirerek ucunun bağlantı noktasına girmesini sağlayın.

Sürücünün yuvada düz bir şekilde yerleştiğine emin olduğunuzda sabitleme vidasını yerine takınız. Eğer vida yuvası ile hizalı değil ise sürücüyü yeniden ittirerek yerine oturmasını sağlayın.

Metal sürücü yuvası kapağını yerleştirip vidalayın.

Paneli, üst kısmı,konsolun 2 cm altında kalacak şekilde yerleştirip kaydırarak yerine oturtun. Kapak yerine oturduğunda bir tık sesi duyulacaktır.

Güç kablosu ve konsola bağlı tüm kabloları yerlerine taktıktan sonra PlayStation 5 konsolunuz çalıştırmaya hazırdır.

Sürücünün Kullanıma Hazırlanması

Sürücü takıldıktan sonra PS5 konsol ilk açılışta sürücü biçimlendirme(formatlama) kılavuzu başlatılacaktır. Ekrandaki talimatlar takip edilerek sürücü biçimlendirme işlemi ile birlikte sürücü kurulumu tamamlanır.

Yeni sürücünün PlayStation 5 konsola montajı tamamlandığında M.2 SSD depolama alanı, PS5 ve PS4 oyunlarının yanında diğer medya uygulamalarını indirmek, kopyalamak ve başlatmak için kullanılabilir.

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.