Hızlı ve Ucuz Donanım Yükseltme Önerileri

Özellikle oyun ve iş istasyonu sistemleri için geçerli olan bir kural vardır : Daha fazlası daha iyidir. Daha güçlü işlemci, daha yüksek kapasiteli bellek ya da SSD ürünlere sahip olmak tüm kullanıcılar için iyidir. Oyuncular daha hızlı ve akıcı oyun oynarken, profesyoneller daha büyük boyutlu dosyaları daha hızlı bir şekilde kısa sürede işleyebilmektedir. Ancak burada en önemli nokta kullanıcının bütçesidir. Dolayısı ile belirli bütçeye sahip kullanıcılar için en uygun maliyetli donanım yükseltim işlemini yapmak önemlidir.

Örneğin HDD sürücüden SSD sürücüye geçmek ya da daha yüksek kapasiteli bellek modülleri takmak, yeni bir  CPU ya da GPU gibi yüksek maliyetli çözümlerden çok daha hızlı ve ekonomiktir. Oyuncular için tasarlanmış performans SSD sürücüleri ya da performans RAM çözümleri darboğazları ortadan kaldırarak yüksek FPS ve düşük yükleme süreleri sunarlar. Bu sayede kullanıcılar hızlı, ucuz ve kolay bir şekilde performans artışı elde edebilirler.

Bellek – RAM Yükseltimi

Oyuncular için RAM yükseltimi yapmak en hızlı ve ucuz donanım yükseltim çözümüdür. Uygulamalarınıza ve kullanım senaryolarınıza göre en iyi RAM yapılandırmasına karar vererek sisteminize hız kazandırın. İşlemcinin – CPU bilgi ve talimatlar için ilk olarak başvurduğu birim RAM olduğundan, sık kullanılan verilerin yüklenebileceği kapasitede RAM’e sahip olmak daha verimli çalışmayı  sağlar. Kapasite artışı sayesinde işlem gücü artışı elde edilir. Hız aşırtma (overclock) desteği sunan modüller ile düşük gecikme süreleri ve zamanlama değerleri ile artan FPS sayesinde daha akıcı oyun oynanabilir. Kingston FURY performans belleği çözümleri düşük gecikme süreleri, Tak-Çalıştır otomatik overclock desteği, XMP profilleri özellikleri ve RGB modül seçenekleri ile oyuncuların fark yaratmalarını sağlar.

 

Bilendenal.com sitemizde yer alan; Kingston Ürün Bulma Aracı ile PC’niz ya da dizüstü bilgisayarınız için doğru RAM’i ya da SSD’yi kolayca bulmanıza yardımcı oluyoruz. Arama aracına sistem bilgilerinizi girmeniz yeterlidir. Sisteminiz ile uyumlu ürünleri listeleyebilir, seçtiğiniz ürünü web sitemizden satın alabilirsiniz.

Masaüstü sistemlerde RAM yükseltim kılavuzumuzu okumak için tıklayabilirsiniz.

SSD Yükseltimi

Uyumlu SSD sürücüler ile masaüstü ve dizüstü bilgisayarların hız ve depolama kapasitesi kolayca artırılabilir. Sıradan bir SSD, tipik bir 7200RPM sabit disk sürücüden-HDD yaklaşık on kat daha hızlıdır. SSD sürücüler yüksek dayanıklılık ve hızları nedeniyle savunma sanayii ve kurumsal uygulamalarda uzun yıllardır kullanılmaktadırlar. Son yıllarda giderek düşen maliyetleri ve artan kapasiteleri sayesinde son kullanıcıların daha kolay ulaşabileceği hale gelmişlerdir. Samsung 870QVO gibi 4TB’a varan kapasiteler sunan modeller sayesinde oyun ya da yüksek çözünürlüklü görsel ve video dosyaları için yeterli depolama alanına sahip olmak mümkündür. Yüksek performansa ihtiyacı olan kullanıcılar için PCIe 3.0 ve PCIe 4.0 NVMe SSD çözümleri mevcuttur.

SATA SSD sürücüler, eski ve yeni bir çok sistem için anında bir güçlendirme sağlayarak mevcut HDD sürücülerin yerine kolayca kullanılan güvenilir depolama sunmaktadır. Oyuncular, PC üreticileri ve içerik oluşturucular, ister farklı programları ve uygulamaları aynı anda çalıştırıyor, ister online oyun oynuyor ve içerik akışı sağlıyor isterse için yaratıcı projeleri düzenliyor olsun SATA SSD sürücülerin sağladığı daha yüksek sistem performansını ve kapasite olanaklarını beğeneceklerdir.

 

SSD’lerin yeni standardı olan NVMe SSD’ler, en yeni anakartlara kolayca takılarak sistem performansını artırmaktadır. NVMe SSD’leri kullanan oyuncular, PC üreticileri ve içerik oluşturucular, oyunlarda, 3D görüntü oluşturma gibi yazılım uygulamalarında ve zorlu iş yükleriyle içerik oluşturmada daha iyi performans elde etmektedir. NVMe teknolojisi ile geliştirilen SSD sürücüler; dinamik yazma hızlandırması, donanım tabanlı şifreleme ve uyarlanabilir ısı koruması gibi gelişmiş işlevleri ile sistem güvenilirliğini artırırken verilerin de güvende tutulmasını sağlamaktadır. Kingston KC3000 gibi PCIe 4.0 (7000MB/s) ya da Samsung 970 EVO Plus gibi PCIe 3.0 (3500MB/s) NVMe SSD sürücü çözümlerinden sistem ya da anakart ile uyumlu model seçilerek en yüksek depolama performansı elde edilebilir.

Notebook ve masaüstü sistemlerde SSD takma kılavuzlarımız yükseltim işlemlerinde sizlere yardımcı olacaktır.

Son söz

Oyuncular ve profesyonel kullanıcılar, daha yüksek sistem performansı için donanım yükseltimi yapılması gerektiğinin farkındadırlar. Donanım bileşenleri; hız, yanıt verme, kare hızları ve oyun yayını yapmak gibi çoklu uygulama çalıştırma durumlarında sistem performansının nasıl olacağını belirler. Oyun ya da profesyonel sistemini bir üst seviyeye taşımak isteyen kullanıcılar depolama birimini SSD sürücü ile güncelleyerek ya da RAM kapasitesini arttırarak hızlı ve ekonomik bir şekilde performans artışı elde edebilir.

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.