Samsung 990 EVO SSD Çözümünü Duyurdu

Gelişmiş bellek teknolojilerinde dünya lideri Samsung Electronics Co. Ltd., tüketici SSD serisinin en yeni üyesi olan ve daha yüksek performans ile daha iyi enerji verimliliği sunan 990 EVO SSD çözümünü satışa sunduğunu duyurdu. Ofis kullanımı, oyun ve video-fotoğraf düzenleme gibi günlük bilgisayar deneyimlerini geliştirmek için tasarlanan yeni NVMe SSD farklı kullanıcı ihtiyaçları için uygun çözüm olması hedefleniyor.

Geliştirilmiş Performans

990 EVO, bir önceki model olan 970 EVO Plus‘a göre %43’e varan performans artışı sunuyor. Sıralı okuma hızı 5.000 MB/s, sıralı yazma hızı 4.200 MB/s değerine kadar çıkıyor. Rastgele okuma ve yazma hızları da sırasıyla saniyede 700.000 girdi/çıktı (700K IOPS) ve 800.000 girdi/çıktı (800K IOPS) değerlerine varan artış gösteriyor.

CPU-İşlemcinin DRAM’ine doğrudan bağlanmak için HMB (Host Memory Buffer-Ana Bellek Tamponu) teknolojisini kullanan 990 EVO, DRAMsiz tasarımı ile en iyi performansı sunabiliyor. Eski SSD sürücülerini 990 EVO ile yükseltecek olan kullanıcılar oyunlarda belirgin şekilde artan yükleme hızları ve büyük boyutlu dosyalara daha hızlı erişime elde ediyor olacaklar.

Geliştirilmiş Güç Verimliliği ve Akıllı Termal Çözüm

Samsung 990 EVO, 970 EVO Plus’a göre güç verimliliğini %70’e kadar artırarak kullanıcıların pil ömrü konusunda endişe yaşamadan taşınabilir bilgisayarlarını daha uzun süre kullanmalarına olanak tanıyor. Ayrıca Modern Standby/Modern Bekleme özelliği desteği sayesinde düşük güçte ayarında çalışan sistemlerde bile kesintisiz internet bağlantısı ve kesintisiz bildirim alma işlevleri ile birlikte anında açma/kapama işlevini de sunuyor.

Diğer Samsung NVMe SSD ürünlerinde olduğu gibi 990 EVO’nun ısı dağıtıcı etiketi de NAND yongalarının ısıl durumunu etkin bir şekilde düzenleyerek; sürücü bütünlüğünden ödün vermeden, işlemlerin daima en yüksek performans ile gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Mevcut ve Gelecekteki Sistemler için Çok Yönlü Bir SSD

Samsung 990 EVO, mevcut bilgi işlem ihtiyaçlarının yanında ve gelecekteki gereksinimleri de karşılamak üzere geliştirilmiş çok yönlü bir SSD çözümüdür. Kullanıcılar; oyun, iş ve yaratıcı iş akışları gibi günlük kullanım senaryosu ihtiyaçlarını karşılayan SSD sürücü ile çoklu görev deneyimlerini sorunsuz gerçekleştirebilir.

Hem PCIe 4.0 x4 hem de PCIe 5.0 x2 arayüzlerini destekleyen 990 EVO, PCIe 4.0 M.2 yuvalarına sahip günümüz sistemleri için en uygun sürücülerden biri olurken, gelecekte PCIe 5.0 arayüzü kullanacak uygulamalar için ısı kontrolü ve güç tasarrufu ile birlikte uyumluluk da sunuyor.

990 EVO SSD serisi 5 yıl garanti süresi, 1 TB ve 2 TB kapasite seçenekleri ile dünya çapında tüketicilere sunuluyor. Daha fazla bilgi için samsung.com/SSD veya semiconductor.samsung.com/internal-ssd/ adresleri ziyaret edilebilir.

Samsung SSD 990 EVO Teknik Özellikleri

  • Arayüz : PCIe® Gen 4.0 x4 / 5.0 x2 NVMe® 2.0
  • Biçim Faktörü : M.2 2280
  • Depolama : Samsung V-NAND 3-TLC
  • Kontrolcü : Samsung Üretimi Kontrolcü
  • Kapasiteler : 1TB, 2TB
  • Sıralı Okuma-Yazma Hızları : 5.000 MB/s, 4.200 MB/s
  • Rastgele Okuma-Yazma Hızları (QD32) :
    1TB : 680K IOPS – 800K IOPS Azami , 2TB : 700K IOPS, 800K IOPS Azami
  • Yönetim Yazılımı : Samsung Magician
  • Şifreleme Desteği : AES 256-bit Şifreleme (Class 0), TCG/Opal IEEE1667 (Şifreli sürücü)
  • TBW : 1TB-600TB, 2TB-1.200TB
  • Garanti : 5 Yıl

Kaynak : Samsung

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.