Samsung Yeni Data Center SSD Serisinin Üretimine Başladı

Gelişmiş bellek teknolojilerinde dünya lideri Samsung Electronics; data center SSD serisinin en yeni üyesi PM9A3 E1.S modelinin seri üretimine başladığını duyurdu.

Yeni PM9A3; Open Compute Project (OCP) NVMe Cloud SSD Standartları ile uyumluluğu sayesinde, kurumsal iş yüklerinin zorlu ihtiyaçlarını karşılamakta. Facebook gibi önde gelen veri merkezi sağlayıcıları tarafından tanımlanan OCP Standartları; SSD üreticilerinin, yeni nesil depolama tasarımlarında çok daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlayan bir dizi standarttan oluşmaktadır.

6.Nesil V-NAND (1xx-katman) ile üretilen PM9A3 modeli; 5.Nesil V-NAND ile üretilen PM983a-M.2 modeline göre iki kat daha yüksek sıralı yazma hızı, %40 daha yüksek rastgele yazma hızı ve %150 rastgele yazma hızı değerleri sunuyor.

Samsung PM9A3 E1.S SSD

Veri merkezi uygulamalarında performans kadar önemli olan bir diğer etken de güç tüketimidir. PM9A3 sıralı yazmada watt başına 283MB/s sıralı yazma değeri ile bir önceki nesil tarafından sunulan watt başına 188MB/s değerine göre %50 daha yüksek enerji verimliliği sunuyor. Eğer 2020 yılında satılan tüm HDD sürücüler yerine PM9A3 4TB sürücüler kullanılsaydı, 1.484 gigawatt saat enerji tasarrufu sağlanabilirdi. Bu değer Seul gibi bir şehrin, bir aylık elektrik ihtiyacını karşılayabilir.

Farklı SSD biçim faktörleri ve arayüzlerde sunulan PM9A3, dokuz farklı güç seviyesi seçeneği ile tüm uygulamalar için uygun sürücü çözümleri sunuyor. M.2 biçim faktörü 8,25 watt değerine sahipken, yeni biçim faktörlerinden olan EDSFF 35W değerine sahiptir.

Veri şifreleme ve kimlik doğrulama gibi standart güvenlik özelliklerine ek olarak, yeni sürücü sağlam veri koruması sağlamak için güvenli ön yükleme (secure boot) ve geri alma önleme (anti-rollback) mekanizmalarına da sahiptir. Güvenli ön yükleme, sürücü bellenim yazılımının (firmware) yetkisiz kullanımını önleyen bir koruma katmanı eklerken; geri alma önleme bellenim yazılımının daha eski ya da hatalı bir sürüme geri alınmasını önler.

Samsung, veri merkezi sağlayıcısı iş ortakları ile yakın çalışmaya devam ederek gelişmiş depolama teknolojilerini standart haline getirmeyi ve daha gelişmiş bellek çözümlerinin geliştirilmesini daha kolaylaştırma amaçlıyor.

Kaynak : Samsung

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.