Samsung’dan Yeni Taşınabilir SSD Modeli T9

Gelişmiş bellek teknolojilerinde dünya lideri Samsung Electronics, T-serisi SSD ailesinin yeni üyesi Taşınabilir SSD T9 modelini duyurdu. Şık ve taşınabilir tasarımı ile T9 hareket halindeyken de verilerin daima güvende olmasını sağlarken, yüksek aktarım hızları ve geniş depolama alanı seçenekleri ile de kullanıcıların ihtiyaç duydukları güvenilirlik ve rahatlığı sunmak için tasarlanmıştır.

Üstün Performans ve Devasa Depolama Kapasitesi

T9, USB 3.2 Gen 2×2 arayüzü ile 2.000MB/s değerine ulaşan sıralı okuma yazma hızlarına sahip. Bir önceki model olan T7 Shield’ın sunduğunun yaklaşık 2 katı olan aktarım hızları sayesinde 4GB boyutunda Full HD video dosyasının aktarımı 2 saniyede tamamlanıyor.

T9 her profesyonelin ihtiyacına uygun üç farklı kapasite seçeneğine sahip. 1TB, 2TB ve 4TB kapasiteler ile büyük boyutlu veriler için yeterli depolama alanı sunarken verilerin hızlı bir şekilde aktarılmasını da sağlar. Kredi kartı boyutundaki küçük boyutu ile kullanıcıların ihtiyaç duydukları her yerde yanlarında taşımalarına imkan tanır.

Şıklık ve Dayanım Bir Arada

T9 sadece işlevsel geliştirmeler sunmuyor. Aynı zamanda yenilenmiş tasarımı ile dayanım ve şıklığı bir arada sunuyor. T7 Shield modellerinin sunduğu dayanımı temel alan “şıklık ve dayanım bir arada” anlayışı ile yenilenen bir tasarıma sahip. Yüzeyindeki kavisli diyagonal çizgiler ve ters karbon desenler, kauçuğun lüks bir cüzdan gibi kumaş benzeri bir his vermesini sağlıyor.

Benzersiz Güvenilirlik ve Termal Kontrol

Özellikle sahada olan kullanıcılar; daima sınırları zorlarlar, verileri de son derece önemlidir. 3 metre yükseklikten düşmeye karşı dayanıklı ve 5 yıl garanti süresine sahip Taşınabilir SSD T9’un sağlam tasarımı, kullanıcıların ihiyaç duydukları güvenilirlikle, verileri güvende tutmak ve en iddialı projelerinin peşinden gidebilmelerini sağlamak için geliştirilmiştir.

Günümüz profesyonel kullanıcıları, büyük boyutlu dosyaları yavaşlamalar yaşamadan hızlı ve etkin bir şekilde aktarmak istemektedirler. Samsung’un Dinamik Isı Koruması işlevi ile T9 aşırı ısınmadan kaynaklanabilecek performans kayıpları en aza indirilerek hızlı ve tutarlı aktarım hızları sağlamaktadır. Uluslararası güvenlik standardı IEC 62368-1 ile uyumlu olarak tasarlanan T9 düşük ısı aktarımı sayesinde geniş bir yelpazede kullanım alanı bulmaktadır.

T9’u Samsung Magician Software 8.0 ile Yönetin

Samsung SSD sürücüler için pek çok gelişmiş denetim ve yönetim işlevi sunan Samsung Magician yazılımı, kullacıların sürücüleri hakkında bilgi almasını ve firmware güncellemesi gibi işlemler yapabilmesini sağlar. Yeni 8.0 sürümü ile Data migration, PSSD software, Card authentication tool gibi Samsung yazılımları Samsung Magician içerisine dahil ediliyor. Ayrıca işletim sistemi desteği de genişleyen Samsung Magician, Windows, Mac ve Android kullanıcıları için kullanıma sunulmuş durumda.

Kesintisiz Uyumluluk

Taşınabilir SSD Sürücülerdeki kanıtlanmış deneyimi ile Samsung, T9 sürücüyü USB Type-C güç özelliklerine uygun şekilde tasarladı. Bu sayede profesyonel kullanıcıların kesintisiz bir iş akışı elde etmelerini sağlıyor. Windows, MacOS, akıllı telefonlar, tabletler, oyun konsolları, profesyonel yüksek çözünürlüklü kamera ve fotoğraf makineleri ve işletim sistemleri arasında kesintisiz geçiş sunuyor. Daha yüksek uyumluluk ve kullanım kolaylığı için USB Type C-to-C kablonun yanısıra USB Type C-to-A kablo da T9 kutusunda yer alıyor.

Samsung T9 Taşınabilir SSD serisi 1TB, 2TB ve 4TB kapasite seçenekleri ile ekim ayı içerisinde tüm dünyada satışa sunulacak.

Samsung Portable SSD T9 Teknik Özellikler

Arabirim

USB 3.2 Gen 2×2 (20Gbps)

Donanım Bilgileri

Kapasiteler 1TB 2TB 4TB
Boyutlar 88 x 60 x 14mm
Ağırlık 122 gram

Performans

Sıralı Okuma 2.000MB/sn’ye kadar 2.000MB/sn’ye kadar 2.000MB/sn’ye kadar
Sıralı Okuma 1.950MB/sn’ye kadar 1.950MB/sn’ye kadar 2,000MB/sn’ye kadar

Dayanım

Düşme Dayanımı 3m’ye kadar yükseklik

Güvenlik

Şifreleme AES 256-bit donanım şifreleme
Yazılım Samsung Magician Yazılımı

Uyumluluk

İşletim Sistemi Windows®, macOS®, Android™
Cihaz Masaüstü PC, Notebook, Tablet, Akıllı Telefon

Güvenilirlik

Sıcaklık Çalışma 0°C – 60°C aralığı
Saklama -40°C ile 85°C aralığı
Nem 5% to 95% yoğuşmasız
Darbe Boşta 1,500G, ve 0.5ms, 3 eksen
Titreşim Boşta 20~2,000Hz, 20G

Sertifika

CE, BSMI, KC, VCCI, RCM, FCC, IC, UL, TUV, CB, EAC, UKCA, BIS

RoHS Uygunluğu

RoHS 2

Garanti

Sınırlı 5 yıl garanti.

Kaynak : Samsung

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.