Data Center SSD Sürücüler ve Avantajları

Büyük Veri (Big Data), karmaşıklığı ve zorlukları ile birlikte her alanda kullanıcıların karşısına çıkmaktadır. Algılayıcılar, kameralar, sistemler üzerinden gelen gerçek zamanlı veriler; kurum ve işletmelerin BT bölümlerine adeta yağmur gibi yağmaktadır. Günde 24 saat etkin ve kapasiteleri uç noktalara taşımaya zorlayan iş yükleri, kurum ve işletmelerin daha kapsayıcı bir şekilde tasarlanmış kapsamlı depolama çözümlerine ihtiyaç duymalarına neden olmaktadır. Data Center – Kurumsal sınıf katı hal sürücüler , kritik iş yüklerinin üstesinden gelmelerini sağlayan 5 önemli özelliğe sahiptirler.

Benzersiz Hız

Gerçek zamanlı verilerin işlenerek anlık kararların alındığı uygulamalarda, hız çok önemlidir. NVMe SSD sürücüler okuma yazma performansı açısından SAS ve SATA sürücülerden daha hızlıdır. Bu yüksek performans, gelişmiş NAND yongalarının yanında yüksek veri yolu hızı sunan PCIe arayüzü sayesinde elde edilmektedir. PCIe arayüzü ve NVMe protokolü ile çok yüksek veri aktarım hızları ve yüksek yanıt verebilirlik sunmaktadırlar.

Bu sayede tüm kurumsal sistemlerde yer alan PCIe 3.0 arayüzü ile kullanılarak 3.500MB/s değerine ulaşan aktarım hızlarına ulaşmak mümkündür. Tüketici sistemlerinde de yoğun bir şekilde kullanılan M.2 2280 biçim faktörünün yanında SAS ya da SATA sürücüler ile aynı biçim faktörüne sahip 2,5 inç U.2 biçim faktörlü PM9A3 gibi kurumsal NVMe SSD sürücüler de mevcuttur. 2 yerine 4 ya da 8 veri aktarım şeridi (lane) kullanan PM1735 gibi yeni nesil sürücüler PCIe 4.0 x8 arayüzü ile 8000MB/s aktarım hızlarına ulaşmaktadır.

Daha Yüksek Kapasiteler

Veri akışının kesintisiz devam ettiği ya da karmaşık hesaplamalar yapılması için günde binlerce kez veriye erişilmesinin gerektiği uygulamalar; tüm verilerin sürekli ulaşılabilir olması için yüksek depolama kapasitesi gerektirir. Farklı biçim faktörlerine bağlı olarak 3,2TB, 6,4TB, 3,84TB ve 7,68TB gibi yüksek depolama alanı sunan PM893 ya da DC600M gibi SSD sürücüler, yüksek hızdan ödün vermeden veri depolamaya olanak tanır.

data center ssd avantajlari DC600M yüksek kapasite

Esneklik

SSD sürücüler farklı biçim faktörleri ve geniş kapasite seçenekleri ile eski ve yeni tüm sistemler için mükemmel depolama çözümleri sağlar. SATA, SAS ya da NVMe arayüzü M.2, HHHL ya da U.2 biçim faktörü seçenekleri sayesinde kurumlar, sistemlerine gereken en uygun SSD depolama seçeneğini tercih edebilirler.

Mevcut depolama altyapısının bileşenlerini değiştirmek isteyen ya da depolama alanında yepyeni bir yatırım yapmayı planlayan BT yöneticileri her iki durumda da veri merkezi ya da kurumsal SSD çözümlerinde ihtiyaçları olan ürünleri bulacaklardır.

Kurumsal sınıf güvenilirlik ile birlikte gelen yüksek kapasite, ölçeklenebilirlik ve kolay kurulum ile bir araya gelerek her büyüklükteki işletmenin en yüksek faydayı elde etmesini sağlar. Kurumsal SSD çözümleri; farklı sektörlerde yer alan ve farklı kullanım senaryolarına sahip işletmelerin ihtiyacına uygun şekilde yapılandırılabilirler.

Büyük Veri – Big Data ile Uyumlu

Data Center SSD sürücüler, yüksek yazma hızı, güvenilirlik ve kararlılık gerektiren sürekli olarak yoğun veri akışının gerçekleştiği gerçek zamanlı, büyük veri analitiği uygulamaları için idealdir. SSD güvenilirliği kısaca DWPD olarak kullanılan (drive writes per day) günlük yazılabilir sürücü değeri ile ifade edilir. Bu değer, sürücü güvenilmez hale gelene kadar, sürücü depolama alanının tamamına günlük olarak kaç kez veri yazılabileceğini gösterir. Örneğin 1 DWPD değerine sahip Samsung PM893 SSD sürücüye, depolama alanı güvenilmez hale gelmeden önce 5 yıl boyunca her gün tüm disk kapasitesinin tamamı kadar veri yazılabilir. Veri yazmanın yoğun olduğu iş yükleri için böyle bir değer, üst seviye güvenilirlik demektir.

Kurumsal Seviye Kalite

Data Center – Veri Merkezi ya da Enterprise – Kurumsal SSD ürün serileri, kurumsal depolama ve data center pazarı için özel olarak tasarlanıp geliştirilmiş çözümlerdir. Bu sayede veriler; tüm aktarım süreci boyunca uçtan uca korunmakta ve beklenmedik güç kesintilerine karşı akıllı koruma ile veri kaybı önlenmektedir. Samsung tarafından sunulan SSD Toolkit ve Kingston tarafından sunulan SSD Manager yazılımları ile BT yöneticilerinin veri merkezlerindeki tüm SSD sürücülerin verimli bir şekilde yönetilmesini sağlayarak toplam sahip olma maliyetinin düşmesini sağlar.

İşletmeler ve kurumlar; mevcut ve gelecekteki ihtiyaçları için esneklik sunan, yüksek performanslı depolamaya ihtiyaç duyarlar. Veri Merkezleri, okuma yazma işlemlerini kesintisiz gerçekleştirecek sürücülere ihtiyaç duyar. Tüm kuruluşlar ve kurumlar ayrıca depolama altyapılarının her bir bileşenini yönetmek için uygun araçlara da gerek duyar. Kingston ve Samsung tarafından sunulan Data Center – Veri Merkezi ya da Enterprise  –  Kurumsal SSD ürün serileri, tüm bu gereksinimleri karşılar ve işletmelerin en önemli veri depolama sorunlarını çözer.

Kaynak : Samsung

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.